Linkuri accesibilitate

Ministrul român de externe spune că Bucureștiul a luat notă de planul președintelui Trump pentru Orientul Mijlociu și îl analizează


Bogdan Aurescu

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a scris într-un mesaj pe Twitter, citat de site-urile de știri din România, că Bucureștiul a luat notă de planul american al președintelui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu și îl analizează. Ministrul a scris și că România susține soluția celor „două state pentru a asigura pacea și securitatea durabile” și că „va lua parte la dialogul din interiorul Uniunii Europene şi va promova eforturile diplomatice cu toţi partenerii relevanți”.

Planul, în 80 de pagini, propus ieri la Washington ar fi, în opinia liderului de la Casa Albă, o soluție „realistă”, în care Ierusalimul ar rămâne capitala „nedivizată” a Israelului, în timp ce palestinienii, în „noul lor stat”, ar controla un teritoriu dublu decât în prezent. Palestinienii au criticat planul înainte de a fi fost publicat și au spus încă 2017 că nu mai consideră Statele Unite un mediator imparțial, după ce președintele Trump a mutat, în ciuda opoziției lor, ambasada americană în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

XS
SM
MD
LG