Linkuri accesibilitate

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, în vizită la Chișinău, cu ocazia acordării unui ajutor umanitar pentru lupta cu pandemia


Bogdan Aurescu

Ministrul de externe de la București, Bogdan Aurescu, va efectua vineri, 19 februarie, o vizită la Chișinău, cu ocazia acordării de către România a unui nou ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, constând în echipamente medicale și de protecție pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Un comunicat de presă al diplomației române precizează că acest ajutor se înscrie „în linia acțiunii constante a României în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 și este acordat în implementarea pachetului de sprijin din partea României, prezentat public de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020”.

La Chișinău, ministrul român de externe va fi primit de președinta Maia Sandu, premierul interimar și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi. Potrivit externelor de la București, printre temele de discuții se află „stadiul relației bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum și continuarea parcursului european al Republicii Moldova și a procesului de reforme”.

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu va participa și la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

„Vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relația specială dintre cele două state, precum și de a asigura cetățenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care își menține și onorează în mod constant angajamentele asumate”, se mai spune în comunicatul citat.

Potrivit unei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din 12 februarie, România va furniza Republicii Moldova cu titlu gratuit 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete și 100.000 de mănuși de unică folosință, în valoare de 11.188.600 de lei românești.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG