Linkuri accesibilitate

Ministrul ucrainean de interne vrea ca întreaga țară să fie pusă în carantină


Odesa, 18 martie 2020
Odesa, 18 martie 2020

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov a cerut impunerea carantinei la scară națională, susținând că măsurile luate până acum, pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronaviru, nu sau rezultatele scontate. În următoarele zile, susține Avakov, ar trebui să fie închisă toată producția industrială, cu excepția ramurilor „strategice”.

Ucraina are în acest moment 42 de cazuri confirmate de coronavirus și 3 decese iar în țară este decretată starea de urgență. Cu toate acestea, în ultimele 24 de ore, numărul de noi cazuri confirmate a fost de 15 . Cum în Ucraina se fac relativ puține teste, este de așteptat ca numărul real al persoanelor infectate să fie mult mai mare.

La Kiev, de luni, 23 martie, transportul în comun este numai pentru cei care lucrează în domenii vitale. Toate restaurantele, barurile, centrele comerciale dar și școlile sunt deja închise.

Metroul din Kiev este închis de pe 17 martie, producând haos și ambuteiaje imense în oraș pentru că pentru moment este permisă folosirea mașinii private.

Vor rămâne deschise magazinele alimentare, farmaciile, băncile, benzinăriile, oficiile poștale și firmele care livrează pachete.

XS
SM
MD
LG