Linkuri accesibilitate

Misiunea OSCE în Moldova are o șefă nouă


Ambasadoarea Kelly Keiderling, noua șefă a Misiunii OSCE în Moldova.
Ambasadoarea Kelly Keiderling, noua șefă a Misiunii OSCE în Moldova.

Ambasadoarea Kelly Keiderling, desemnată de către președinția poloneză a OSCE, își începe mandatul la șefia Misiunii OSCE din R. Moldova.

Într-un comunicat emis presei, Keiderling se declară încântată să preia această funcție „în acest moment volatil și provocator pentru procesul de reglementare transnistreană”.

Fiind și mediator al OSCE în acest proces, noua șefă a misiunii spune că așteaptă cu nerăbdare să coopereze cu autoritățile de la Chișinău și Tiraspol, precum și cu ceilalți participanți în formatul 5+2, pentru a continua negocierile de reintegrare a Transnistriei în Republica Moldova.

Ambasadoarea Keiderling îl succedă în această funcție pe Claus Neukirch, care și-a încheiat recent mandatul de 4 ani.

Anterior, Keiderling a ocupat funcția de ambasadoare a SUA în Uruguay, șef adjunct al Misiunii la Ambasada SUA din Chișinău, Moldova, și de șef adjunct al Misiunii și, intermitent, în calitate de însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA în Venezuela. Ea a deținut funcții diplomatice la misiunile SUA în Kârgâzstan, Cuba, Botswana, Republica Dominicană, Etiopia și Zambia, precum și mai multe poziții în Washington, DC. De asemenea, a fost comandant adjunct și profesor la Colegiul Național de Război al SUA, unde a predat strategia de securitate națională, diplomație și studii ucrainene.

Misiunea OSCE în Moldova are rolul de a facilita reglementarea politică cuprinzătoare și durabilă a conflictului transnistrean sub toate aspectele sale, consolidând independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute în plan internațional, cu un statut special Transnistriei.

XS
SM
MD
LG