Linkuri accesibilitate

Muntenegrul declară trei zile de doliu pentru victimele unui atac armat în masă


Guvernul din Muntenegru a declarat trei zile de doliu național pentru victimele unui omor în masă, care a zguduit comunitatea din orașul Cetinje.

Atacul armat din 12 august au luat viața a 11 persoane, inclusiv a atacatorului, omorât de poliție.

Perioada de doliu național de trei zile, care va dura până pe 15 august, a fost anunțată pe 13 august, pe măsură ce au ieșit la iveală noi detalii despre împușcături. Printre persoanele ucise se numără și doi copii. Șase persoane au fost rănite și sunt încă în tratament. Trei dintreaceste persoane au răni care le pun viața în pericol.

Directorul poliției, Zoran Brdanin, a declarat că încă nu este clar ce a motivat atacul care s-a petrecut în după-amiaza zilei de 12 august, când un bărbat în vârstă de 34 de ani din Cetinje, identificat doar prin inițialele V.B., a folosit o pușcă de vânătoare pentru a trage asupra unei familii care era chiriașă în casa sa.

Primii împușcați au fost cei doi copii, unul în vârstă de 8 și celălalt de 11 ani, și mama lor. Omul înarmat a plecat apoi pe străzi și din ușă în ușă, împușcând oameni folosind aceeași armă de foc.

El a ucis alte șapte persoane și a rănit șase înainte de a fi împușcat mortal, a declarat Brdanin. Un ofițer de poliție a fost grav rănit într-un schimb de focuri, a precizat Brdanin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG