Linkuri accesibilitate

Nagorno-Karabah: la trilaterala de la Moscova s-a convenit un plan de reconstrucție


Președintele azer, Ilham Aliyev, președintele rus Vladimir Putin si premierul armean Nikol Pașinian, după discuțiile de la Moscova, 11 ianuarie 2021.

După convorbiri la Moscova cu liderii armean şi azer, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni seară că cele trei state au convenit asupra unui plan de reconstrucţie pentru enclava separatistă armeană Nagorno-Karabah din Azerbaidjan.

Vladimir Putin, preşedintele azer Ilham Aliev şi premierul armean Nikol Paşinian au declarat că armistiţiul care a pus capăt conflictului din toamna trecută, este, în general, respectat.

A fost prima întrevedere între liderii celor două țări după conflictul de șase săptămâni, soldat cu peste 6000 de morți. „Acordurile trilaterale sunt implementate progresiv”, a spus Putin, adăugând că „aceasta creează condiții pentru rezolvarea pe termen lung și completă a conflictului”. Putin a mai spus că a venit timpul să se discute „noi pași” privind munca pacificatorilor ruși staționați în Karabah, linii de demarcație și chestiuni umanitare.

Premierul armean Nikol Pașinian a adus în discuție și problema schimbului de prizonieri, care potrivit lui nu ar progresa cum este de așteptat.

Previous Next

XS
SM
MD
LG