Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe Nicu Popescu: Moldova pledează pentru un „dialog strategic consistent și eficient” cu SUA


Nicu Popescu (foto: arhivă)

Ministrul de externe, Nicu Popescu, i-a spus șefei misiunii diplomatice americane la Chișinău că pledează pentru un „dialog strategic consistent și eficient cu Statele Unite”, inclusiv pentru „consolidarea instituțiilor democratice și a bunei guvernări în Republica Moldova, combaterea corupției, asigurarea securității energetice”.

Într-o postare pe Facebook, Popescu spune că s-a întâlnit luni, 9 august, cu Laura Hruby, însărcinat cu afaceri ad interim al ambasadei americane la Chișinău, mulțumindu-i pentru sprijinul oferit R. Moldova de Statele Unite în perioada pandemiei de COVID-19, inclusiv pentru donațiile de sute de mii de doze de vaccin.

În mesajul său, noul șef al diplomației moldovene, care s-a mai întâlnit luni cu ambasadorii român, ucrainean și rus, mai spune că noul guvern moldovean intenționează să avanseze cu reformele necesare pentru a negocia un nou pachet de asistență multianuală din partea Statelor Unite în cadrul Programului Compact.

Restabilirea finanțării externe a R. Moldova este una din prioritățile noului guvern de la Chișinău instalat pe 6 august de președinta Maia Sandu și partidul pro-prezidențial PAS, care a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG