Linkuri accesibilitate

Noi atacuri ale președintelui Trump la adresa Chinei, legate de pandemia de coronavirus


Beijing, fostul palat imperial „Orașul interzis”, aprilie 2020.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că „incompetenţa" Chinei în gestionarea situaţiei create de epidemia de coronavirus a provocat o „crimă în masă mondială". Într-un nou atac, pe Twitter, Trump a apreciat că reprezentanți ai Chinei încearcă să „distragă atenția opiniei publice” de la faptul că țara lor a adus „durere și moarte în lumea întreagă”.

Statele Unite sunt țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus, cu peste un milion 500 de mii de cazuri confirmate de contaminare și aproape 93.500 de decese legate de Covid-19.

În aceeași serie de mesaje pe Twitter, președintele american mai susține că Beijing-ul ar vrea ca rivalul său democrat Joe Biden să câștige alegerile prezidențiale din noiembrie, ca după aceea „să continue să exploateze Statele Unite, așa cum au făcut-o până la mine”.

Acum patru ani, Rusia a fost acuzată că printr-o campanie masivă de propagandă a încercat să susțină candidatura lui Trump la Casa Albă, în detrimentul rivalei sale democrate Hillary Clinton, amestec confirmat ulterior de anchetele serviciilor americane de informații.

Moscova a respins consecvent orice amestec în alegerile americane din 2016 iar președintele Trump a criticat mereu alegațiile privind sprijinul rusesc drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

XS
SM
MD
LG