Linkuri accesibilitate

Noi restricții anti-Covid: Se va propune accesul în baza certificatului verde


Aeroportul internațional Chișinău, 24 octombrie 2021
Aeroportul internațional Chișinău, 24 octombrie 2021

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează să se întrunească joi dimineața pentru a aproba noi restricții în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu Covid-19, a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Miercuri au fost raportate 3255 de cazuri noi de Coronavirus, cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi de la începutul pandemiei. Potrivit șefei guvernului, experții moldoveni se așteaptă ca în următoarele zile numărul de înfectări să crească și mai mult.

Gavrilița a declarat că va propune obligația accesului în orice spațiu închis neesențial în baza certificatului verde sau Covid, ce presupune vaccinarea cu schema completă, un act de trecere recentă prin boală sau un test făcut în ultimele zile. Prin locații neesențiale se are în vedere orice spațiu excepțând farmaciile, alimentarele și benzinăriile, a oferit detalii prim-ministra.

Miercuri, ședința guernului a fost organizată în format on-line. De asemenea, mai multe universități au revenit la studiile la distanță, transmite agenția Moldpres.

Autoritățile municipale din Chișinău au adoptat pe data de 19 ianuarie un șir de noi restricții. Astfel, vor trebui să-și sisteze activitatea cluburile de noapte, zonele de agrement și parcurile de distracții. La fel în perioada 20 ianuarie-3 februarie, procesul educațional din cadrul instituțiilor de învățământ extrașcolar se va desfășura la distanță.

Unitățile de alimentare publică își vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din capacitate, iar toți clienții lor vor trebui să posede certificate Covid-19. Instituțiile publice și private din Chișinău vor trebui să organizeze programul de muncă la distanță și/sau vor trebui să introducă un program diferențiat de muncă.

XS
SM
MD
LG