Linkuri accesibilitate

Noua Comisiei Europeană și-ar putea începe mandatul pe 1 decembrie


Ursula Von der Leyen, președinta aleasă a noii Comsiii Europene.
Ursula Von der Leyen, președinta aleasă a noii Comsiii Europene.

Olivér Várhelyi, candidatul Ungariei la postul de comisar european pentru vecinătate și extindere, a fost acceptat luni de comisia de specialitate a Parlamentului European după ce a răspus în scris la întrebările suplimentare care-i fuseră adresate în urma audierii de săptămâna trecută. Întrebarea centrală este cum va reuși să se distanțeze de politica premierului Victor Orban, pentru a face politica UE, chiar și atunci când aceasta contravine liniei urmată de Budapesta? În toată cariera sa, Olivér Várhelyi a fost un apropiat al premierului ungar.

Noua comisiei, condusă de Ursula von der Leyen poate fi votată acum în plenul Parlamentului European miercurea viitoare și ar putea intra în funcție de la 1 decembrie.

Candidații inițiali ai Franței, Ungariei și României au fost respinși în diverse etape ale audierilor, iar înaintarea de noi candidați a fost întârziată și de criza guvernamentală din România care a dus la instalarea noului guvern liberal. În acest moment, candidata României, Adina Vălean a fost acceptată în comisia parlamentară de experți, la fel și francezul Thierry Breton.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG