Linkuri accesibilitate

Noul ministru francez al afacerilor europene cere ca sprijinul financiar european să fie condiționat de respectarea statului de drept


„Zonă liberă de LGBT” - sticker în Polonia, 2020.

Guvernele din Uniunea Europeană care nu respectă principiile de bază ale statului de drept ar trebuie să sufere consecințe financiare, în legătură cu fondul european de susținere a economiilor lovite de pandemia de coronavirus. Într-un interviu, duminică, 2 august, cu Financial Times, noul ministru francez al afacerilor europene, Clément Beaune a declarat între altele: „Nu le putem spune cetățenilor francezi, polonezi, unguri și europeni că trebuie să dăm dovadă de solidaritate financiară în Europan dar că nu ne pasă dacă sunt respectate regulile de bază ale democrației, libertatea presei și egalitatea în drepturi”. Beaume a pledat pentru dezvoltarea unor mecanisme de sancționare „juridice și financiare” în acest context.

Mai multe orașe europene și-au suspendat acordurile de înfrățire cu o serie de orașe poloneze care alături de o serie de regiuni, au semnat declarații împotriva comunității LGBT+.

Săptămâna trecută Comisia Europeană, ca răspuns, a refuzat să aprobe fonduri pentru susținere a șase orașe poloneze, care semnaseră astfel de declarații.

Tot săptămâna trecută, un tribunal din Olanda a cerut Curții Europene de Justiției să decidă dacă trebuie suspendat și acordul de extrădare cu Polonia, unde se consideră că justiția și-a pierdut independența.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG