Linkuri accesibilitate

Numărul iranienilor morți în urma epidemiei de coronavirus a crescut la 19


Spitalul Baghiatollah din Tehran

Ministerul iranian al sănătății a informat că numărul deceselor în urma epidemiei de coronavirus a crescut la 19. Au fost înregistrate în total aproape 140 de cazuri de contaminare cu noul virus, o creștere cu 44 față de marți, 25 februarie. În acest moment, Iranul a înregistrat cele mai multe decese provocate de coronavirus, cu excepția Chinei, epicentrul epidemiei.

Președintele Hassan Rohani a declarat că ar putea dura câteva săptămâni până să fie controlată epidemia dar că pentru moment nu se discută ca orașe sau regiuni să fie puse sub carantină.

Între timp, organizația internațională „Reporteri fără frontieră” a acuzat autoritățile iraniene că împiedică jurnaliștii să relateze corect despre dinamica epidemiei de coronavirus. Mulți au folosit rețelele sociale pentru a se plânge de incompetența autorităților și de cenzură. Circa 30 de persoane au fost reținute sub acuzația de a răspândi „știri false” pe internet, a mai relatat miercuri organizația internațională „Reporteri fără frontieră”.

XS
SM
MD
LG