Linkuri accesibilitate

Numărul cazurilor de COVID este în descreștere în Chișinău 


În Chișinău, se recomandă purtarea măștii în transportul public și în spațiile închise
În Chișinău, se recomandă purtarea măștii în transportul public și în spațiile închise

Incidența infectărilor cu COVID-19 în municipiul Chișinău a constituit săptămâna trecută 470 de cazuri la 100.000 de persoane, marcând o scădere pentru prima dată după mai multe săptămâni.

Anunțul a fost făcut de șeful Direcției generale asistență medicală și protecție socială din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, în cadrul ședinței operative de luni, 15 august, a serviciilor municipale.

Astfel, săptămâna trecută au fost înregistrate 3.662 de îmbolnăviri cu coronavirus, înregistrând o diminuare față de începutul lunii august, când numărul săptămânal al acestora a fost de circa 3.800.

În același timp, în spitale sunt internați 336 de pacienți infectați cu coronavirus, dintre care 49 se află în stare gravă. Numărul acestora este în scădere față de prima săptămână din luna august, când în spitale se aflau 358 de persoane care s-au îmbolnăvit de COVID-19, 61 dintre acestea fiind în stare gravă.

De asemenea, 10 persoane au decedat săptămâna trecută din cauza COVID-19, cu trei persoane mai mult decât săptămâna precedentă.

Autoritățile atenționează că scăderea incidenței cazurilor de COVID-19 în capitală nu este un motiv pentru ca cetățenii să se relaxeze și îndeamnă populația să respecte în continuare regulile privind protecția de infecția cu coronavirus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG