Linkuri accesibilitate

Numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus a trecut de patru milioane


O femeie cu mască pe față în Belarus. 23 aprilie 2020
O femeie cu mască pe față în Belarus. 23 aprilie 2020

La nivel global, numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus a trecut de patru milioane, potrivit Universității John Hopkins, iar cel al deceselor legate de Covid-19 este de peste 277 de mii. Statele Unite rămân țara cea mai afectată, cu peste un sfert din cazurile totale de infectare și aproape o treime din decesele înregistrate la nivel global. Experții avertizează însă că cifrele trebuie să fie mult mai ridicate în realitate, pentru că în multe țări se testează încă puțin.

În R. Moldova, numărul cazurilor confirmate duminică, 10 mai este de 4.867, iar cel al deceselor legate de Covid-19 a ajuns la 164. Toate cazurile noi, înregistrate în ultimele 24 de ore, sunt cu transmitere locală, a informat Ministerul Sănătății.

Un înalt demnitar chinez a recunoscut că pandemia de coronavirus a fost un „test greu” care a expus slăbiciunile sistemului sanitar din China.

În Statele Unite, fostul președinte democrat Barack Obama a criticat administrația Trump, afirmând că reacția acesteia la pandemia de coronavirus a fost „un haos total”. Între timp, doi înalți funcționari ai administrației au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, și Stephen Hahn, șeful Administrației pentru Alimente și Medicamente (structura care coordonează și atestarea noilor medicamente, cum ar fi un nou tratament sau vaccin pentru Covid-19).

XS
SM
MD
LG