Linkuri accesibilitate

Numărul total al infecțiilor confirmate cu noul coronavirus a trecut de 71 000 la scară globală


Numărul total al infecțiilor confirmate cu noul coronavirus a trecut de 71.000 la scară globală, cu peste 70.000 de cazuri în China, unde bilanțul deceselor a ajuns la 1770.

Cele 2048 de cazuri noi din ultimele 24 de ore reprezintă o ușoară creștere după trei zile de declin, fiind cu 39 mai multe decât în ajun.

China a înregistrat în 24 de ore 105 noi decese.

Actualizarea cifrelor vine după ce presa oficială chineză a publicat la 15 februarie un discurs al președintelui Xi Jinping în care el sugera că s-ar fi aflat în fruntea efortului de contracarare a crizei încă de la început.

Xi a spus că a dat instrucțiuni pentru combaterea virusului deja la 7 ianuarie și a ordonat izolarea celor mai afectate orașe începând cu 23 ianuarie, concentrându-se mai ales asupra provinciei Hubei, unde patogenul și-a făcut apariția în decembrie.

Între timp, autoritățile japoneze au anunțat alte 70 de infecții la bordul navei de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină cu peste 3000 de oameni la bord de la 3 februarie în portul Yokohama. Numărul total de cazuri depistate pe navă a ajuns la 355.

Două curse aeriene charter americane au evacuat de pe nava de croazieră peste 300 de pasageri dintre care 14 fuseseră testați pozitiv și au fost îmbarcați în zone speciale de carantină, a informat Departamentul de Stat. 40 de americani de pe navă sunt deja infectați și se află în spitale japoneze.

Alte 500 de cazuri de infectări s-au înregistrat în aproape 30 de alte țări. Cinci persoane au murit în Hong Kong, Franța, Japonia, Filipine și Taiwan.

Vineri, autoritățile moldovene au informat că pe Diamond Princess se află trei moldoveni, iar starea sănătății lor este bună.

XS
SM
MD
LG