Linkuri accesibilitate

O nouă misiune umanitară de medici moldoveni a plecat în România


Alți 20 de medici și asistente medicale, precum și șapte paramedici din Republica Moldova au plecat luni, 1 noiembrie, într-o misiune umanitară în România. Ei vor lucra la spitalul modular de la Lețcani, județul Iași, unde în următoarele două săptămâni îi vor ajuta pe colegii lor români la tratarea pacienților cu COVID-19.

Tot astăzi se încheie misiunea altor 22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova, care au oferit sprijin colegilor lor din România, și care urmează să revină acasă, anunță ministerul sănătății, într-un comunicat de presă.

La ceremonia organizată cu această ocazie, ministrul Sănătății Ala Nemerenco, a venit cu un mesaj de recunoștință față de medicii moldoveni, dar și față de România, care a sprijinit Republica Moldova în lupta cu pandemia: „Este foarte important să fim astăzi alături de România, țara care ne-a oferit cel mai puternic umăr și a fost alături de noi chiar la începutul pandemiei prin intermediul tuturor ajutoarelor trimise în Republica Moldova. E o onoare să putem ajuta România”, a spus Nemerenco, potrivit sursei citate.

Prezent la ceremonie, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, și-a exprimat recunoștința pentru gestul de solidaritate al medicilor din R.Moldova. „România trece printr-o perioadă dificilă. Avem un număr tot mai mare de cazuri de infecție, iar ajutorul vostru e unul substanțial. (...) Vă asigurăm că gestul dvs. nu va fi uitat”, a spus ambasadorul României.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG