Linkuri accesibilitate

O nouă platformă a fost lansată la Chişinău pentru denunțarea abuzurilor și fărădelegilor comise de către autorități


Poster anticorupţie la Rădeni

Cetățenii vor putea semnaliza, în mod anonim și securizat, abuzurile și fărădelegile comise de către autorități sau pe care le-au observat în societate, prin intermediul paginii anonim.md. Platforma a fost lansată astăzi, 11 decembrie, de către asociația obștească Juriștii pentru Drepturile Omului.

Sarcina destinatarilor este de a verifica informația primită înainte de iniția o investigație sau a o lansa public.

Instituțiile care vor să devină destinatari trebuie să expedieze un mesaj la poșta electronică a asociației Juriștii pentru Drepturile Omului, pentru a primi un mail cu nume de utilizator și parolă la site. Expeditorii nu trebuie să-și creeze cont.

Radu Ștefănescu, reprezentant Code4Romania, realizator al platformei, precizează că o platformă similară a fost creată și în Romania.

Viorica Zaharia, jurnalistă la Moldovacurata.md, vede platforma ca pe un instrument eficient și cu un grad sporit de încredere și care ar putea deveni util pentru jurnaliști, inclusiv pentru cei de investigație, care vor putea transforma niște semnale din partea cetățenilor în materiale bine documentate.

Platforma este deja funcțională. La această etapă sunt înregistrate mai mult de zece instituții, persoane și ONG-uri în calitate de destinatari.

XS
SM
MD
LG