Linkuri accesibilitate

O persoană neidentificată a deschis focul lângă sediul Serviciului Federal de Securitate din Moscova (VIDEO)


O persoană necunoscută a deschis focul lângă sediul FSB din Moscova
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a declarat, citat de presa rusă, că unul din membrii săi a fost ucis de o persoană neidentificată, care a deschis focul în apropierea sediului FSB, din centrul Moscovei, pe 19 decembrie.

Anterior, FSB spusese că persoana care a tras a fost „neutralizată” și confirmase un număr nespecificat de victime. Nu este limpede dacă atacatorul a fost reținut sau ucis.

Schimb de focuri în apropierea FSB din Moscova
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00


Între timp, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Rusia a fost citat de agenții cu declarația că cinci persoane au fost rănite și doi ofițeri ai FSB „au răni foarte grave”.

FSB-ul susține că atacatorul ar fi acționat de unul singur, negând relatările că în atac ar fi fost implicate mai multe persoane.

Atacul survine cu o zi înainte de Ziua Serviciilor de Securitate din Rusia, care se sărbătorește pe 20 decembrie.

Canalul de televiziune RT a relatat pe social media că serviciile de informații ruse au calificat incidentul drept „un act de terorism”.

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat despre incident, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, agenției de stat de știri TASS. Putin a susținut astăzi un discurs, care a marcat Ziua lucrătorilor de securitate ruși, afirmând că în 2019 au fost zădărnicite cel puțin 54 de acțiuni teroriste în Rusia, inclusiv 33 de atacuri.

XS
SM
MD
LG