Linkuri accesibilitate

Oamenii au format cozi la maratonul vaccinării de la Palatul Republicii


În aceasta dimineață, oamenii au format cozi la maratonul vaccinării, la Palatul Republicii de la Chișinău. În total, astăzi urmează a fi imunizați, cu a doua doză de Sputnik-V, 4000 de oameni. La maraton sunt prezenți 250 de lucrători medicali, dar și polițiști și voluntari.

Potrivit lui Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, citat de agenția IPN, sunt imunizate aproximativ 1200 de persoane pe oră. La ora 9.00, s-au vaccinat circa 2800 de persoane. În total, au fost create 30 de linii de imunizare.

Boris Gîlcă a anunțat că, în paralel cu maratonul vaccinării la Palatul Republcii, activează toate cele 70 de puncte de vaccinare din Chișinău, centrul municipal de vaccinare, punctele mobile (troleibuz și autobuz), unde doritorii se pot vaccina cu serurile Astra Zeneca și Johnson&Johnson.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, care în Republica Moldova s-a lansat la 2 martie, au fost administrate peste 848 de mii de doze de ser, iar circa 350 de mii oameni au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

XS
SM
MD
LG