Linkuri accesibilitate

OMS: număr record de noi contaminări în lume cu Covid-19


India înregistrează în continuare numere record de noi contaminări pe zi cu Covid-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat duminică 307.930 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record la nivel global, informează Reuters.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în India, SUA şi Brazilia, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul OMS.

Bilanţul deceselor a crescut cu 5.537 de morţi, ajungând la peste 910 mii. În ultimele 24 de ore, SUA şi India au raportat, fiecare, peste 1.000 de noi decese.

Din cauza creșterii rapide a numărului de noi infecții cu Covid-19, în Israel s-a impus din nou o înghețare a vieții economice și sociale timp de trei săptămâni. Premierul Benjamin Netanyahu a precizat că măsura de carantină ar putea fi prelungită la nevoie.

Școlile și centrele comerciale se închid iar israelienii nu au voie să se îndepărteze de casele lor la mai mult de 500 de metri.

Între timp, compania AstraZeneca și Universitatea Oxford au anunțat reluarea testelor clinice din faza a treia la unul din cele mai avansate vaccinuri experimentale anti-Covid. Fuseseră suspendate săptămâna trecută din motive de securitate.

În Republica Moldova, duminică, s-au înregistrat 264 de noi cazuri de contaminare duminică, totalul ridicându-se la aproape 43 de mii. Numărul deceselor legate de Covid-19 este de 1.123.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG