Linkuri accesibilitate

Opiniile președintelui Trump despre armată devin subiect de campanie


Candidatul democrat Joe Biden și președintele american Donald Trump se vor confrunta în alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie 2020.

Cu numai două luni până la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, campania electorală americană a luat o turnură neașteptată pe 4 septembrie, după ce revista „Atlantic” a publicat un articol (bazat pe mai multe mărturii) în care se afirmă că președintele Donald Trump s-ar fi referit în mai multe rânduri la militari americani căzuți sau luați prizonieri drept „ratați” și „fraieri”. Un incident de acest gen s-ar fi petrecut în 2018, când președintele Trump vizita cimitirul soldaților americani căzuți în Franța, în Primul Război Mondial.

Președintele Trump se prezintă drept unul din marii avocați ai armatei iar simpatizanții săi i-au sărit imediat în apărare.

Contracandidatul său democrat Joe Biden a calificat remarcile drept „ne-americane” și „lipsite de patriotism”.

Pentru campania electorală este important modul cum vor comenta și reacționa familiile militarilor americani. În acest moment, Biden conduce în sondajele naționale, dar președintele american nu este ales prin vot popular, ci indirect, de delegații sau electorii statelor așa că rezultatele la acest nivel (al statelor și districtelor cu electori) sunt decisive.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG