Linkuri accesibilitate

OSCE nu va trimite observatori pentru alegerile din Duma de Stat a Rusiei


Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) nu va trimite observatori pentru viitoarele alegeri din Rusia, pentru prima dată în aproape trei decenii, din cauza „limitărilor majore” impuse de autoritățile ruse.

OSCE a declarat miercuri că autoritățile ruse au restricționat numărul de observatori electorali pe care OSCE i-ar putea trimite, aparent din cauza pandemiei de coronavirus. „Regretăm că nu vom putea monitoriza viitoarele alegeri din Rusia”, a declarat Matteo Mecacci, directorul Biroului pentru instituții democratice și drepturile omului (ODHIR) al OSCE.

„Insistența autorităților ruse de a limita numărul de observatori pe care i-am putea trimite fără restricții clare legate de pandemie a făcut din păcate pasul de astăzi inevitabil”, a adăugat el. OSCE este unul dintre principalele organisme de observare a alegerilor din lume, care trimite experți în cele 57 de state membre pentru a stabili dacă alegerile sunt libere și corecte.

Pe 19 septembrie, rușii vor vota pentru a alege membri ai camerei inferioare a parlamentului - Duma de stat - și a 39 de parlamente regionale, precum și nouă guvernatori regionali. În perioada premergătoare alegerilor, au avut loc acțiuni de reprimare a opoziției, a vocilor critice și ale presei și site-urilor independente.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG