Linkuri accesibilitate

Papa Francisc: Fraternitatea a fost cuvântul de ordine în aceste vremuri neobișnuit de tulburi


Vatican Media/Handout via REUTERS.

Fraternitatea a fost cuvântul de ordine în aceste vremuri neobișnuit de tulburi, exacerbate de pandemia coronavirus a spus vineri Papa Francisc. „În acest moment al istoriei, marcat de criza ecologică și de gravele dezechilibre economice și sociale, înrăutățite de pandemia coronavirus, cel mai important pentru noi este să ne recunoaștem unii pe alții drept frați și surori”, a afirmat suveranul pontif în mesajul său Urbi et Orbi.

El a adăugat că acest apel la solidaritate e în mod special pentru „oamenii care sînt cei mai vulnerabili, pentru cei bolnavi și pentru toți cei care în această perioadă au rămas fără slujbe sau s-au aflat în dificultate din cauza consecințelor eccomice ale pandemiei, și pentru femeile care au căzut victime violenței domestice în aceste luni de izolare”.

Sărbătorirea Crăciunului anul acesta a fost alterată profund în întreaga lume din cauza restricțiilor legate de COVID-19, și a fost umbrită de răspîndirea masivă a infectărilor în zilele premergătoare celebrării nașterii lui Isus Cristos.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG