Linkuri accesibilitate

Parlamentul își alege noile structuri de conducere


Ședința de constituire a noului Parlament, reieșit din alegerile anticipate din 11 iulie, Chișinău, 26 iulie 2021.

Are loc a doua ședință a noului Parlament de la Chişinău, un Parlament reieșit din rezultatul alegerilor anticipate din 11 iulie. Cum se știe, Partidului Acţiune și Solidaritate are o majoritate confortabila de 63 de mandate, socialiştii și comuniştii au împreună 32 de mandate, iar Partidul Șor are șase parlamentari. La ședința de luni însă nu au fost alese structurile de conducere ale legislativului, spre nemulțumirea opoziţiei.

Tot astăzi se vor constitui oficial și cele trei fracțiuni parlamentare. Potrivti unui anunț oficial al bloculu, Zinaida Grecianîi va conduse fracțiunea și va avea și doi adjuncți, socialistul Corneliu Furculiță și comunistul Constantin Starîș, și un secretar – Vasile Bolea.

Noul Parlament ar putea avea doi vice-președinți, declara marți, într-o emisiune de televiziune, Sergiu Litvinenco, vice-preșdintele PAS, un post revenind opoziție Comuniștilor și Socialiștilor. Tot el preciza că din cele 11 comisii permanente, șapte sau opt vor fi conduse de PAS, restul revenind de asemenea opoziție.

Pe de altă parte, încă de la prima ședință a Parlamentului, liderul interimar PAS, Igor Grosu a declarat că el nu pleacă în guvern – motiv pentru care presa speculează că va prelua funcția de președinte al noului legislativ.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG