Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la Chișinău a votat în lectură finală bugetul pentru anul 2020


Parlamentul de la Chișinău a votat în lectura a doua, finală, proiectul bugetului de stat pentru anul 2020. Indicatorii generali ai bugetului de stat au rămas nemodificați. Veniturile vor însuma 44 136,6 milioane de lei, iar cheltuielile sunt calculate la 51 551,9 milioane de lei. Conform estimărilor, bugetul de stat în anul 2020 se va solda cu un deficit de 7 415,3 milioane de lei, informează agenția IPN.

Pentru buget au votat 56 din 77 de deputați prezenți în sală. Finanțarea deficitului se va efectua din valorificarea împrumuturilor pentru proiectele din surse externe și pentru susținerea bugetului, emisiunea valorilor mobiliare de stat, acțiuni în formă de participare în capital, alte creanțe interne ale bugetului, precum și din mijloacele bănești din solduri la conturile bugetelor componente ale bugetului public național.

În aceeași ședință, cu 60 de voturi, parlamentul a adoptat în lectură finală și politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul viitor. Astfel, termenul de declarare și achitare a impozitului pe bunuri imobiliare a fost unificat, fiind stabilită data de 25 septembrie.

Pentru persoanele fizice care au depozite bancare, se extinde cu un an termenul în care sunt scutite de impozitul pe venit din dobânzi. Iar facilitățile acordate salariaților pentru hrană și transport organizat vor fi aplicate și asupra zilierilor.

XS
SM
MD
LG