Linkuri accesibilitate

Parlamentul ucrainean a votat pentru reactivarea prerogativelor Agenției Naționale Anticorupție


Imagine generică.

Parlamentul ucrainean a votat pentru reactivarea prerogativelor Agenției Naționale Anticorupție, în contextul în care Kievul încearcă să obțină noi împrumuturi de la Fondul Monetar Internațional, pentru a face față crizei economice declanșată de pandemia COVID-19.

În luna octombrie, Curtea Constituțională a limitat o parte din atribuțiile Agenției Anticorupție, intrînd în conflict cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski și cu opoziția. Ambasata americană de la Kiev a declarat atunci că Statele Unite, Uniunea Europeană și alte cîteva state urmăresc cu îngrijorare crescîndă evoluțiile legate de decizia Curții Constituționale.

Votul de marți din Rada Supremă vine în contextul temerilor pe plan internațional privind lentoarea adoptării de reforme și a combaterii corupției la Kiev, care a împiedicat aplicarea unui program de 5 milioane de dolari convenit în iunie cu FMI.

Se așteaptă ca economia Ucrainei să se contracte cu 5 procente anul acesta și să intre în recesiune din cauza pandemiei COVID-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG