Linkuri accesibilitate

PAS anunță o „curățenie”în instituțiile statului (Igor Grosu, președintele Parlamentului)


Igor Grosu: Se clatină fotoliile mai multor șefi, inclusiv al celui de la PG
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 1:02:52 0:00

Igor Grosu: Se clatină fotoliile mai multor șefi, inclusiv al celui de la PG

PAS a înaintat deja în Parlament un proiect privind modificarea legii de funcționare a Agenției Naționale de Integritate. Este vorba despre un proiect care vizează îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor.

Totodată se pregătește de consultări cu Curtea Constituțională privind două inițiative legislative legate de confiscarea averilor obținute ilegal și imunitatea parlamentară, a declarat liderul PAS, Igor Grosu, într-un interviu miercuri cu radio Europa Liberă.

Noul președinte al Parlamentului, Igor Grosu a mai declarat că vor fi demiși și o serie de funcționari numiți politic„ e vorba de secretari de stat, e vorba de șefi de agenții care au fost numiți pe criteriul politic”. Viitoarele numiri vor fi însă tot pe criterii politice „și profesioniste, dar asumate de PAS”.

Pentru instituțiile ale căror conducere au nevoie de votul Parlamentului, Igor Grosu a declarat că „se va crea un mecanism de evaluare ” a performanței acestora „ sau a celora care au fost desemnați în cadrul acestor instituții” iar această evaluare îl va include pe Procurorul General. „Se va ajunge la orice funcție în statul acesta care nu își îndeplinește sarcinile” a mai declarat Igor Grosu în interviul cu Europa Liberă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG