Linkuri accesibilitate

Pavel Filip înfruntă „creatura hoţilor”


Fostul premier Pavel Filip, liderul Partidului Democrat.
Fostul premier Pavel Filip, liderul Partidului Democrat.

Realitatea (resemnată) cu amănuntul, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Pavel Filip înfruntă „creatura hoţilor”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00
Link direct

S-a auzit deunăzi vocea răspicată a democratului Pavel Filip: „A apărut o creatură care a adus hoţii de miliarde la guvernare. Dacă nu vreţi hoţi la guvernare, vă îndemnăm să ieşiţi la protest…” „Creatura” o fi Igor Dodon, după toate probabilităţile. Şi o întrebare îmi apare imediat în minte: dar nu cumva chiar Pavel Filip şi coechipierii săi democraţi au format o nouă majoritate parlamentară împreună cu socialiştii după dezintegrarea Alianţei PSRM-ACUM? Atunci Dodon era bun şi nu era numit creatură deoarece era preşedinte şi avea multă putere.

Şi de fapt fostul şef al lui Pavel Filip – Plahotniuc – era cu mult mai bun decât Dodon? Nu cumva figurează şi Plahotniuc în dosarul furtului miliardului? Şi în vânzoleala cu „kuliokul” nu participau cumva Dodon şi Plahotniuc? Pe mine mă miră uşurinţa cu care unii conducători moldoveni se fac că plouă şi se comportă aşa de parcă acum s-au născut şi nu mai au nici un trecut ce ridică semne de întrebare.

„Dacă nu vreţi hoţi la guvernare, vă îndemnăm să ieşiţi la protest…”, zice Pavel Filip. Iar eu îmi amintesc că împotriva guvernării lui Filip protestau în 2017 şi 2018 forţele cu care acum Filip ne îndeamnă să protestăm împotriva lui Dodon. Sunt profund dezgustat de maleabilitatea halucinantă a politicienilor moldoveni, care schimbă mereu macazul. Numai într-o ţară ca Moldova e posibil aşa ceva. Să faci ce vrei, să sari dintr-un partid în altul ca vrabia din par în par şi să rămâi la putere.

Mă uit la politicienii dubioşi ai tranziţiei, aleşi de popor, fireşte, şi mă gândesc că clasa politică e un soi de societate în miniatură. Ei sunt aşa pentru că aşa suntem noi.

XS
SM
MD
LG