Linkuri accesibilitate

Pe fondul crizei coronavirusului, poliția din Hong Kong diminuează efectivele anti-protest


Protestatari de la manifestațiile din Hong Kong, susținători ai drepturuilor minorității uigure din Xinjiang

Polițiștii folosiți pentru controlul și reprimarea revoltelor din Hong Kong vor începe să revină la îndatoririle obișnuite de aplicare a legii, cum ar fi prevenirea criminalității și controlul traficului rutier, deoarece protestele violente împotriva democrației s-au stins, a declarat joi reprezentanți ai Poliției.

Anunțul este făcut la o zi după ce trupele polițienești a primit un supliment de 25% din partea administrației pro-Beijing a orașului, inclusiv o dublare a indemnizației de echipament și intenționează să mărească efectivele cu alți 2500 de ofițeri. Poliția a menținut un efectiv permanent de polițiști anti-revolte, după protestele pro-democrație uriașe și uneori violente, care au avut loc vreme de șapte luni consecutive anul trecut. De atunci, mitingurile și confruntările s-au stins, parțial din cauza epuizării și a arestărilor, dar și din cauza apariției noului coronavirus mortal. "

Având în vedere că protestele violente la scară largă au scăzut recent, poliția va retrage ofițerii din trupele de intervenție în etape și cu flexibilitate pentru a întări efectivele în activitatea de aplicare a legii în alte domenii, inclusiv prevenirea și eliminarea criminalității comunitare și controlul traficului, se spune într-un comunicat oficial al poliției.

Protestele din Hong Kong au fost declanșate de propunerea de a permite extrădările persoanelor din străinătate către tribunalele secrete, controlate de partidul comunist. Milioane de oameni au ieșit în stradă. Pe măsură ce guvernul a desfășurat trupele pentru suprimarea mitingurilor, mișcarea s-a transformat într-o revoltă populară împotriva Beijingului, precum și într-un apel la libertăți democratice și la o mai mare responsabilitate a poliției. Au fost efectuate peste 7000 de arestări, iar poliția a tras aproape 30 000 de proiectile pentru controlul mulțimii, cum ar fi grenade lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

XS
SM
MD
LG