Linkuri accesibilitate

11 persoane au fost împușcate mortal într-un oraș din Muntenegru (presa)


La locul tragediei, Cetinje, Muntenegru
La locul tragediei, Cetinje, Muntenegru

Un bărbat a început să tragă focuri de armă într-un oraș din Muntenegru, omorând 10 persoane înainte de a fi împușcat mortal într-un schimb de focuri cu poliția, a anunțat televiziunea de stat.

Televiziunea de stat din Muntenegru citează poliția care afirmă că alte șase persoane, inclusiv un polițist, au fost rănite. Împușcăturile au avut loc după o dispută familială, a precizat poliția care a adăugat că, printre cele 10 persoane ucise, se află și copii.

Violențele au avut loc în după-amiaza zilei de 12 august, în Cetinje, un oraș cu aproximativ 18 000 de locuitori din sud-vestul Muntenegrului. Atacatorul, care a fost inițial socotit ca fiind una dintre victime, a fost identificat ca având 34 de ani.

Două persoane au fost tratate la un spital din Cetinje. Alte câteva persoane au fost transportate la un spital din Podgorica, potrivit informațiilor din presă. Procurorul general de stat se află la fața locului împreună cu serviciile de urgență și poliția. Administrația poliției muntenegrene nu a făcut încă o declarație cu privire la incident.

Premierul Dritan Abazovic a declarat că împușcăturile sunt o tragedie mai gravă decât oricare alta din memoria colectivă a muntenegrenilor.

XS
SM
MD
LG