Linkuri accesibilitate

Spania: fără certificat de vaccinare anti Covid-19 sau test negativ pentru cei care vin din România


Spania se redeschide pentru turismul de vară, cu măsuri speciale de securitate sanitară.

De luni, 21 iunie, persoanele care ajung în Spania, din România, cu avionul nu mai trebuie să prezinte certificat de vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-infectare, relateaza G4media. Ca urmare a deciziei autorităţilor spaniole, România nu se mai află în categoria statelor cu risc de infectare.

Totodată, Ministerul de Externe de la București precizează că rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau al paginii de internet www.spth.gob.es.

„Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat”, arată MAE.

Diaspora română este cea mai mare din Spania, cu puțin peste un milion de persoane, arată date recente ale autorităților spaniole.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG