Linkuri accesibilitate

Peste 5.500 de persoane vaccinate la al doilea maraton de la Chișinău


Înceheirea celui de al doilea maraton al vaccinării anti Covid-19 la Palatul Republicii, organizat de Primăria Chișinău, 30 mai 2021/Facebool Ion Ceban.

Peste 5.500 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului care s-a desfășurat la Palatul Republicii, în perioada 28-30 mai, anunță Ministerul Sănătății. Lansat vineri, maratonul s-a încheiat duminică seara, la orele 22:00.

Concomitent, au funcționat și cele două centre mobile de vaccinare, lansate de primărie miercuri : este vorba de un troleibuz și un autobuz, care deservește și suburbiile Chișinăului.

La Chișnău s-au deschis primele două centre mobile de vaccinare: într-un autobuz , care va deservi și suburbiile orașului și un troleibuz. 26 mai 2021
La Chișnău s-au deschis primele două centre mobile de vaccinare: într-un autobuz , care va deservi și suburbiile orașului și un troleibuz. 26 mai 2021

Între timp s-a anunțat că Ungaria și R. Moldova au încheiat un acord prin care recunosc reciproc certificatele de vaccinare anti Covid-19.

Începând de marți,cetăţenii vaccinaţi din cele două țări vor putea călători în cealaltă ţară fără obligaţia de a intra în carantină sau de a prezenta un test negativ la coronavirus, a anunţat sâmbătă şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto.

Ministrul de externe ungar a declarat că Budapesta continuă astfel de negocieri și cu alte țări.

Ungaria este singura țară din UE care utilizează, ca și R. Moldova, și vaccinul rusesc Sputnik V, vaccin care nu are încă aprobarea Agenției Europene a Medicamentului și care nu va fi cuprins, inițial, într-un certificat european de vaccinare.

Până la crearea unui certificat european de vaccinare, regulile sanitare care limitează sau nu călătoriile între țări sunt stabilite la nivel național. Tot la nivel național se stabilește dacă certificatele de vaccinare sunt recunoscute și din care țări anume. Cehia, de exemplu, nu a recunoscut inițial decât certificatele emise în țară. Între timp sunt recunoscute și cele din Germania, Austria, Slovacia, Polonia, Ungaria și Slovenia.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG