Linkuri accesibilitate

Pfizer în SUA: Uite vaccinul, nu mai este vaccinul (Politico)


Președintele american Donald Trump în timpul unei reuniuni la Casa Albă despre lansarea campaniei de vaccinare anti-Covid, Washington, 8 decembrie 2020.
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00
Link direct

Scott Gottlieb, fost director al Administrației americane pentru Alimente și Medicamente a confirmat o știre apărută în New York Times că firma Pfizer ar fi oferit în iulie administrației americane să achiziționeze un număr suplimentar de încă 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, dar că Washington-ul a optat să nu o facă. Acum, Pfizer/BioNTech este primul vaccin omologat și Statele Unite riscă să nu poată primi dozele suplimentare până în iulie, ținind cont că Pfizer are angajamente și cu multe alte țări.

Pfizer și partenerul german BioNTech au contract cu Statele Unite pentru 100 de milioane de doze, dar după această cantitate, s-au angajat să vândă cu prioritate 200 de milioane de doze în Europa.

Scott Gottlieb spune că probabil administrația Trump a mizat că va achiziționa vaccinuri de la mai multe firme, existând astfel de aranjamente cu 5 sau 6 producători, dar deocamdată doar Pfizer/BioNTech și compania americană Moderna sunt pe cale de a obține autorizație de folosire de urgență, având până acum performanțe spectaculoase.

Ministerul Sănătății a venit și el cu o declarație în care se exprimă speranța că dozele de vaccine vor fi suficiente pentru întreaga populație, fără să precizeze însă când.

Celelalte firme în care sunt puse speranțe – AstraZeneca, Johnson&Johnson și Novavax, mai au nevoie de timp pentru a obține certificarea în America. Statele Unite au o populație de 350 de milioane de persoane și prima fază a vaccinului Pfizer va acoperi doar 50 de milioane – personal medical si rezidenti ai unor case de batrini.

Doctorul Anthony Fauci – cel mai reputat expert în epidemiologie, a spus că pentru revenirea la normal, 70-75% din populație va trebui vaccinată. Experții estimau înainte de vestea legată de Pfizer, că americanii care vor dori, vor putea fi vaccinați până la mijlocul anului viitor. Dar asta doar dacă, totul merge fără greșeli, greu de imaginat ținând cont de complexitatea întregii campanii. Marți, președintele ales, democratul Joe Biden promitea că 100 de milioane de vaccinuri vor fi administrate în primele 100 de zile ale mandatului său care începe pe 20 ianuarie.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG