Linkuri accesibilitate

Piotr Verzilov, membru fondator al grupului Pussy Riot, a fost reținut la două zile după liberarea din închisoare


Piotr Verzilov audiat de un tribunal din Moscova, 25 iunie 2020
Piotr Verzilov audiat de un tribunal din Moscova, 25 iunie 2020

Activistul Piotr Verzilov, membru fondator al grupului Pussy Riot și editor al site-ului independent Mediazona a fost reținut din nou, la două zile după terminarea unei pedepse de 15 zile de închisoare pentru că ar fi folosit un limbaj licențios.

Verzilov a scris pe Twitter astăzi că ofițerii Comitetului de Investigații l-au reținut imediat după ce a luat parte la un program pe postul de radio Ekho Moskvy și au făcut o noua percheziție la locuința sa.

Agenția de știri de stat TASS a citat surse din forțele de ordine spunând că percheziția este în legătură cu „un dosar penal despre tulburări de masă lansat după mitingurile nesancționate organizate pe 27 iunie anul trecut”.

La 6 iulie, când Verzilov a încheiat o condamnare de 15 zile de închisoare pentru limbaj licențios.

Poliția din Moscova, pe 21 iunie, a percheziționat locuința lui Verzilov în legătură cu o anchetă pentru un protest neanunțat în iulie 2019 care s-a încheiat cu arestări în masă. Verzilov a spus că a fost în Estonia în acea zi.

A fost apoi dus la o secție de poliție și întrebat despre legăturile sale cu liderul opoziției Aleksei Navalny.

La eliberarea ulterioară, pe 21 iunie, Verzilov a spus că a fost urmărit de un bărbat l-a provocat la o altercație fiind apoi arestat imediat sub acuzația de violență.

Cu toate acestea, întrucât nu a existat nicio dovadă a vreunei lupte, a fost apoi acuzat că a înjurat și condamnat pe 22 iunie la 15 zile de închisoare.

XS
SM
MD
LG