Linkuri accesibilitate

Poliția asigură respectarea regulilor de prevenire a COVID-19 de Paștele Blajinilor


Aproximativ 3000 de poliţişti, carabinieri şi salvatori vor asigura ordinea publică şi monitorizarea respectării regulilor de prevenire a infecției COVID-19, la circa 1500 de cimitire şi biserici din Moldova pentru sărbătorirea Paștelui Blajinilor. Anunţul a fost făcut vineri la o conferință de presă organizată de Inspectoratul General al Poliției, informează agenția IPN.

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a declarat că cei circa 3000 de angajaţi ai forțelor de ordine vor asigura şi patrularea în cartierele blocurilor, pe străzi și în sectoarele cu flux sporit de cetăţeni, pentru neadmiterea încălcării ordinii publice şi a furturilor.

Şeful adjunct al IGP a îndemnat cetăţenii să evite ieşirile în zonele de agrement şi a amintit că, în contextul situației epidemiologice, aflarea în locuri publice se admite pe o perioada scurtă de timp, cu respectarea distanţei sociale. În cadrul aceleiaşi conferinţe, Oleg Graur, comandant-adjunct la Inspectoratul General de Carabinieri, a declarat că misiunea carabinierilor în această perioadă va constă în patrulări pe întreg teritoriul Moldovei.

XS
SM
MD
LG