Linkuri accesibilitate

Polonia spune că imigranții au făcut noi încercări de a intra din Belarus


Polonia a spus că grupuri de imigranți din Belarus au făcut noi încercări de a intra ilegal pe teritoriul său și a avertizat că recenta repatriere de către Minsk a unor imigranți aduși din Irak nu trebuie interpretată ca pe o dovadă a aplanării crizei de la granița estică a Uniunii Europene.

Avertismentul polonez din 23 noiembrie survine în timp ce înalți oficiali europeni au spus că blocul comunitar pregătește un al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Minskului din cauza a ceea ce consideră un „atac hibrid” orchestrat de regimul lui Aleksandr Lukașenka. Uniunea Europeană spune că Minskul că a adus mii de imigranți Orientul Mijlociu, direcționându-i către membrele sale estice, Polonia, Lituania și Letonia, ca reacție la sancțiunile europene impuse lui Lukașenka pentru reprimarea protestelor pro-democrație din 2020.

Săptămâna trecută, autoritățile din Belarus au evacuat tabere ale imigranților la granița cu Polonia, iar la 22 noiembrie au permis un prim zbor din ultimele câteva luni pentru repatrierea unor imigranți din Irak . Dar autoritățile de la Varșovia au spus că alte incidente de la graniță au arătat că Lukașenka nu a renunțat la planurile sale de a folosi imigranții ca armă în conflictul cu Uniunea Europeană.

XS
SM
MD
LG