Linkuri accesibilitate

PPE ar putea decide miercuri excluderea Fidesz


Tamás Deutsch, liderul fracțiunii Fidesz în Parlamentul European, 16 iulie 2016.

Săptămâna aceasta, partidul de guvernământ din Ungaria ar putea fi exclus din PPE, cel mai puternic partid european, după ce conducerea Popular Europenilor a acceptat să discute miercuri o cerere de excludere a liderului PPE Ungaria, Tamás Deutsch, acuzat de o „radicalizare” inacceptabilă a discursului său.

„În interviuri, el compară în continuare insistența PPE asupra statului de drept cu opresiunea nazistă și comunistă. Compararea sprijinului nostru pentru statul de drept cu metodele Gestapo sau staliniste este o insultă pentru toți cei din Grupul PPE. Compararea Uniunii Europene cu opresiunea nazistă sau comunistă este o denaturare flagrantă și intolerabilă a faptelor istorice și o insultă și denigrare a milioanelor de victime ale nazismului și comunismului (…)”, se afirmă în scrisoarea deputaților europeni, care a provocat reuniunea de miercuri.

Fidesz, partidul premierului Viktor Orban este suspendat de mai bine de un an din fracțiunea PPE, dar excluderea partidului s-a lovit până acum de indecizia principalului grup, format de deputații germani. Aceștia vor discuta însă marți întreaga dispută provocată de Deustch, după interviul acordat de acesta publicației cehe Echo24, în care afirmă că Fidesz este „ultimul bastion al adevăratelor valori conservatoare în PPE”, și că la baza conflictelor din UE s-ar afla de fapt „lupta pentru sau împotriva imigrației” și implicit a miliardarului american, de origine ungară, George Soros. Filantropul american a fost transformat de Fidesz și premierul Viktor Orban în ținta unei campanii naționaliste și anti-semite care durează de ani de zile.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG