Linkuri accesibilitate

Portrete de foști spicheri americani care s-au aflat în slujba Confederației sudiste au fost îndepărtate din clădirea legislativului


Nancy Pelosi
Nancy Pelosi

Spicherul Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite, Nancy Pelosi, a spus joi că a dispus îndepărtarea din clădirea legislativului a patru portrete de foști spicheri care s-au aflat în slujba Confederației sudiste. În scrisoarea lui Pelosi către administrația Camerei sunt menționate portretele lui Robert Hunter (Virginia), James Orr (Carolina de Sud) Howell Cobb și Charles Crisp, ambii din Georgia.

Numind clădirea congresului „adevărata inimă a democrației” americane, Pelosi au spus că pe culoare nu-și au locul „oameni care personifică bigotismul violent și rasismul grotesc al Confederației”. Pelosi a menționat în mesajul ei că vineri este o sărbătoare în memoria multor sclavi afroamericani care în 1865 au aflat că sunt liberi, după războiul civil.

AP amintește că dintre cei cu portretele îndepărate, James Orr, de exemplu, a jurat în plenul Camerei să „mențină și perpetueze” sclavia pentru ca ceilalți cetățeni „să se poată bucura de proprietățile lor în pace, liniște și securitate”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG