Linkuri accesibilitate

Președintele Biden începe primul turneu internațional în Marea Britanie


Președintele Joe Biden vorbind militarilor americani de la baza aeriana Mildenhall, din Marea Britanie, 9 iunie 2021.

Președintele Joe Biden a sosit în Marea Britanie la începutul primei sale călătorii internaționale de când a preluat mandatul, un turneu al cărui scop este de a reface relațiile Statelor Unite cu partenerii europenei, după anii tensionați ai administrației Trump.

După ce a aterizat la sfârșitul zilei de 9 iunie la Royal Air Force Mildenhall, Biden a vorbit cu personalul Forțelor Aeriene din SUA staționat acolo, dând tonul călătoriei sale spunându-le că democrația trebuie apărată, consolidată și reînnoită. Biden a spus că este pregătit să-i spună președintelui rus Vladimir Putin când se vor întâlni săptămâna viitoare la Geneva, Elveția, că alianța transatlantică va rămâne „o sursă vitală de forță pentru Marea Britanie, Europa și Statele Unite”.

Președintele american se întâlnește astăzi cu premierul britanic Boris Johnson, o discuție în care va reafirma relația specială dintre Statele Unite și Marea Britanie.

Biden va participa la summitul G7 după care vor urma reuniunea NATO și discuțiile cu liderii Uniunii Europene. Turneul va culmina cu întrevederea din 16 iunie cu președintele rus Vladimir Putin, la Geneva, pe fundalul escaladării tensiunilor dintre Washington și Moscova.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG