Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump a vorbit în fața Congresului despre realizările sale economice și sociale


Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a rostit cel de al treilea său discurs despre Starea Uniunii cu toate realizările sale economice și sociale, în timp ce încearcă să obțină realegerea sa pentru încă un mandat la Casa Albă, la sfârșitul acestui an. Discursul și a durat 1 oră și 20 de minute.

Donald Trump, care a candidat în 2016 cu sloganul electoral „Make America great again”, a declarat Congresului, când și-a început discursul pe podiumul de pe Capitol Hill, că dorește să redea ceea ce a pretins că este „revenirea” națiunii sub conducerea sa.

„Locurile de muncă în creștere, veniturile cresc, sărăcia scade, criminalitatea scade, încrederea crește, iar țara noastră prosperă și este foarte respectată din nou”, a spus el, înainte de a vorbi despre statisticile privind salariile, ocuparea forței de muncă și bursa.

Trump a vorbit despre succesele economice ale președinției sale în primele 25 de minute ale discursului său.

Republicanii au scandat „încă patru ani” înainte ca președintele să își înceapă discursul și l-au ovat în picioare de nenumărate ori.

Trump a vorbit în fața unei Camere a Reprezentanților a cărei majoritate democratică a aprobat două capete de acuzare pentru suspendarea sa din funcție, în decembrie, și a unui Senat cu majoritate republicană, care este de așteptat să îl achite mâine. Mai mulți politicieni democrați nu au participat la discurs și unii au părăsit sala în timpul discursului. La finalul discursului, Nancy Pelosi, speaker al Camerei Reprezentanților, a rupt foile cu discursul lui Donlad Trump în fata publicului.

Popularitatea președintelui Donald Trump este de 49%, potrivit unui sondaj publicat de Gallup înaintea discursului. Este cel mai mare rating de la preluarea puterii în 2017.

Cu toate acestea, doar 7% dintre democrați îi aprobă politica, în comparație cu 94% dintre republicani. Acesta este cel mai mare decalaj înregistrat vreodată de Gallup pentru un președinte și subliniază profunda diviziune a națiunii americane.

Sondajul Gallup mai arată că 63% dintre americani acceptă acum modul în care Donald Trump gestionează problemele economice, cu o creștere de șase puncte față de rezultatul anterior din noiembrie.

Potrivit Gallup, este cea mai mare notă de aprobare economică nu numai pentru Trump, ci și pentru orice președinte.

XS
SM
MD
LG