Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump reia campania electorală


Președintele americane Donald Trump la mitingul electoral din Florida, primul de când fusese testat pozitiv pentru Covid-19, 12 octombrie 2020

În Statele Unite, președintele Donald Trump a reluat campania electorală în vederea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, pentru prima dată după ce fusese testat pozitiv pentru noul coronavirus. Președintele a participat la un miting electoral în aer liber în Florida, urmează statele așa-numite indecise: Pennsylvania, Iowa, Carolina de Nord și Wisconsin.

Florida este unul din statele pe care Trump trebuie să-l câștige pentru a avea șansa unui al doilea mandat la Casa Albă. Unele sondaje indică o luptă strânsă cu contracandidatul democrat Joe Biden, altele îl pun pe Biden în frunte. La nivel național, sondajele arată că Biden conduce în preferințele electoratului cu circa 10% dar în America, președintele este ales indirect, prin votul electorilor din fiecare stat, și nu prin vot popular.

Înainte de mitingul din Florida, doctorii au dat publicității o declarație în care afirmă că Trump a fost testat negativ pentru Covid-19 în ultimele zile. La acest miting, majoritatea participanților nu purtau mască și nici nu s-a respectat distanța socială.

Trump a fost testat pozitiv pe 3 octombrie după care, a fost tratat și trei zile într-un spital militar din apropiere de Washington. Testul pozitiv a readus pandemia de coronavirus în centrul campaniei electorale iar un sondaj recent arată 59% din americani consideră că administrația Trump a gestionat prost pandemia. Cum era de așteptat, decizia lui Trump de a reluat atât de repede campania electorală a fost criticată de contracandidatul Joe Biden și alți democrați drept „nesăbuită”, care au reamintit că numai în statul Florida, peste 15 mii de persoane au decedat în legătură cu Covid-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG