Linkuri accesibilitate

Președintele Macron discută conflictul din estul Ucrainei cu Putin și Zelenski


Președintele Franței, Emmanuel Macron, care se află în izolare.

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron a discutat marţi, la telefon, cu omologul rus Vladimir Putin şi cu cel ucrainean Volodimir Zelenski despre conflictul ruso-ucrainean, la un an după summit-ul care i-a reunit la Paris pentru a găsi o soluţie în acest conflict.

Președintele Macron, care se află în izolare, a discutat mai întâi cu omologul rus şi apoi cu cel ucrainean, despre „următoarele etape ale discuţiei" planificate în special în cadrul formatului Normandia (care reuneşte Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania), potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze.

Anul trecut pe 9 decembrie, cei trei preşedinţi şi cancelara germană Angela Merkel s-au întâlnit la Paris, prima întâlnire între liderii rus şi ucrainean, pentru a relansa procesul de pace.

Conflictul din estul Ucrainei, izbucnit în 2014 după anexarea abuzivă a peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1.5 milioane de persoane strămutate. Intensitatea luptelor a scăzut semnificativ după acordurile de pace încheiate în 2015, dar procesul politic nu a progresat prea mult de atunci.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG