Linkuri accesibilitate

Președintele Trump își intensifică turneul electoral în statele „indecise”


Președintele Donald Trump la mitingul electoral de pe aeroportul din Des Moines, Iowa, 14 octombrie 2020.

Președintele american Donald Trump își continua campania electorală susținută în statele așa-numite indecise, cruciale pentru o victorie în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. După ce a fost infectat cu noul coronavirus și spitalizat trei zile, Trump folosește perioada scurtă de care a avut nevoie pentru a-și reveni ca argument împotriva celor care critică strategia administrație în combaterea pandemiei și declarațiile sale repetate prin care a încercat să diminueze pericolul reprezentat de noul tip de coronavirus. Statele Unite se numără printre cele mai afectate țări din lume cu aproape 8 milioane de persoane infectate și peste 216 mii de decese legate de Covid-19.

Cu toate acestea, la cel mai recent miting al președintelui, în statul Iowa, mulți dintre participanți nu purtau mască, nici nu respectau distanța socială.

Recent, prima doamnă, Melania Trump, declara că nu numai ea și președintele, dar și fiul lor Brandon, de 14 ani, a fost contaminat cu noul coronavirus.

Acum, Trump invocă forma ușoară a bolii pe care a avut-o fiul său pentru a justifica faptul că susține deschiderea școlilor și, în general, revenirea la normalitate, deși experții recomandă multă precauție.

Contracandidatul lui Trump, democratul Joe Biden duce, spre deosebire de președinte, o campanie mult mai „intima”, cu reuniuni restrânse, bazându-se mult mai mult pe discuții, dezbateri și mesaje online.

Pentru moment, sondajele națioanale îl plasează pe Biden clar în avans față de președintele Trump, numai că în sistemul american, președintele nu este ales prin vot direct, ci indirect, prin votul delegaților sau electorilor din fiecare stat.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG