Linkuri accesibilitate

Președintele Trump îl atacă dur pe unul din principalii săi consilieri în probleme de sănătate publică


Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite.

Preşedintele american Donald Trump l-a criticat din nou luni pe doctorul Anthony Fauci, unul din cei mai respectați imunologi din America, afirmând că acesta ar fi „un dezastru” și că americanii „s-au săturat de COVID” – în timp ce în multe state americane, numărul de infecții și decese legate de noul coronavirus continuă să crească.

Fauci, care este și membru al celulei de criză de la Casa Albă pentru gestionarea pandemiei, tocmai afirmase, într-un interviu cu televiziunea CBS, că nu se miră că președintele Trump a fost infectat cu Covid-19, ținând cont de faptul că nu respectă nici cele mai simple reguli de protecție sanitară – cum ar fi purtarea măștii – și organizează reuniuni cu multă lume, la care nu se păstrează distanța socială.

„Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi", a mai spus președintel într-o discuție la telefon cu membri ai echipei sale de campanie, apreciind totuşi că ar fi contraproductiv să-l concedieze pe Fauci în apropierea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie. Informații despre convorbirea telefonică au apărut în presa americană.

Pandemia de Covid-19 s-a soldat cu peste 219.000 de morţi în Statele Unite și este una din temele centrale ale actualei campanii prezidențiale. Contracandidatul său, democratul Joe Biden, îl acuză frecvent pe președinte că nu a reacționat adecvat la pandemie și mai ales că a încercat mereu să minimalizeze gravitatea și efectele acesteia.

Tensiunile dintre președintele Trump și Anthony Fauci sunt mai vechi, mai ales după ce doctorul Fauci a încercat să clarifice sau să corecteze, în mai multe rânduri, afirmaţiile lui Trump privind vaccinurile sau tratamentele în curs de dezvoltare împotriva COVID-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG