Linkuri accesibilitate

Președintele Turciei la Bruxelles pentru a discut criza migranților


În drum spre granița cu Grecia, Turcia, 5 martie 2020.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan este luni la Bruxelles pentru discuții legate de criza miilor de migranți, care s-au adunat acum la granița Turciei cu Grecia, în speranța de a intra în Uniunea Europeană.

Erdogan se va întâlni cu președintele Consiliului European Charles Michele și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Pe agenda oficială se precizează că subiectele de discuție sunt „migrația, securitatea, stabilitatea regionala și criza din Siria”.

În Turcia se află în acest moment aproape 4 milioane de refugiați și migranți din Siria, Afganistan, Yemen și alte centre de criză din lume. ÎN baza unui acord din 2016, încheiat cu UE, Turcia a acceptat să nu permită trecerea migranților în Europa în schimbul unui ajutor financiar masiv, pe care susține acum că nu l-ar fi primit. Motiv pentru care Ankara a anunțat săptămâna trecută că nu va mai împiedica pe nimeni să încerce să intre pe teritoriul UE ceea ce a crescut imens presiunile la granița cu Grecia. Și a provocat ciocniri violente între migranți și poliția de graniță elenă.

XS
SM
MD
LG