Linkuri accesibilitate

Președinta BERD a promis sprijin R. Moldova pentru asigurarea securității energetice


Imagine generică
Imagine generică

Președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso, anticipează un program amplu de investiții în Republica Moldova în anul 2022, transmite IPN.

Instituția se angajează să aibă un nivel ridicat de implicare, similar cu 2021, când investițiile în mai multe sectoare s-au ridicat la peste 100 de milioane de euro. Cea mai mare parte a finanțării a fost canalizată spre proiecte de sustenabilitate, sprijinirea întreprinderilor mici și medii, proiecte de infrastructură, precum construcția de drumuri, eficiența energetică în clădirile publice din Chișinău și achiziționarea de noi troleibuze pentru Bălți, se arată în comunicatul de presă al BERD.

Odile Renaud-Basso a promis sprijinul deplin al BERD pentru a consolida securitatea energetică și a contribui la diversificarea aprovizionării R. Moldova cu gaze. Ea a reiterat importanța eficienței energetice și a dezvoltării surselor regenerabile de energie, ca modalități principale de reducere a dependenței de importurile de energie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG