Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump este într-un „maraton” electoral


Președintele SUA, Donald Trump
Președintele SUA, Donald Trump

Președintele american Donald Trump este în plină formă organizând mitinguri de campanie în patru state în trei zile consecutive, potrivit declarației purtătoarei sale de cuvânt. Donald Trump a vorbit la mitingurile din Michigan și Wisconsin sâmbătă, pe 17 octombrie, și a planificat următorul său eveniment în Nevada duminică și încă două luni, în Arizona.

Cele patru state includ unele pe care le-a câștigat în 2016, dar care acum îl susțin pe rivalul său, democratul Joe Biden, potrivit mai multor sondaje electorale. În Michigan, Trump s-a concentrat pe teme controversate culturale și și-a exprimat temerile despre ceea ce, în opinia sa, ar putea să se întâmple dacă la Casa Albă va fi un lider democrat. În opinia lui Donald Trump, o administrație democrată „ ar șterge istoria americană, ar anula valorile americane și ar distruge modul de viață american”.

La mitingurile sale electorale majoritatea participanților nu purtau mască de protecție și nu păstrau distanța socială. Wisconsin este unul din statele americane care se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus. Candidatul Democrat Joe Biden a luat o pauză de campanie sâmbătă, dar era programat să organizeze duminică, 18 septembrie, un eveniment în Carolina de Nord. Potrivit sondajelor de opinie, Joe Biden are un avans consistent față de Donald Trump.

XS
SM
MD
LG