Linkuri accesibilitate

Premierul Ion Chicu a cerut Parlamentului să declare stare de urgență pentru 60 de zile


Ion Chicu în Parlament

Premierul Ion Chicu a cerut în plenul parlamentului introducerea stării de urgență în legătură cu răspândirea coronavirusului pe 60 de zile, față de propunerea inițială de numai 30. Introducerea stării de urgență permite autorităților măsuri drastice pentru combaterea epidemiei. Chicu a explicat extinderea perioadei pentru starea de urgență prin „îngrijorările” că pandemia „din Europa” se poate agrava.

Deputații partidelor de opoziție, PAS ș PPDA, au acuzat guvernul majorității PSRM-PD că nu a descris acțiunile concrete pe care le are în vedere în perioada stării de urgență. De asemenea, opoziția a acuzat puterea că ar fi tergiversat intenționat introducerea stării de urgență pentru a putea face ampla remaniere guvernamentală de luni și pentru a nu fi nevoit să amâne alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală 38 din Hâncești, câștigate duminică de un candidat socialist.

Premierul Ion Chicu a respins acuzațiile. „Acționăm în funcție de evoluția acestei pandemii”, a spus Ion Chicu. Votul asupra introducerii strării de urgență este așteptat în cursul după amiezii.

XS
SM
MD
LG