Linkuri accesibilitate

Presa din România – plătită de partide, infiltrată de SRI, abuzată de autorități (raportul FreeEx)


Raportul organizației ActiveWatch a fost dat publicității luni, 6 mai.

Raportul FreeEx al organizației ActiveWatch, despre starea presei românești în 2018-2019, arată un tablou problematic. Presa angajată politic, fie cu Paridul Social Democrat de guvernământ, fie cu opoziția, a ajuns să lupte cu aceleași unelte, precum fake news, iar infiltrarea Serviciului Român de Informații în redacțiile românești, nu a fost încă lămurită.

Raportul FreeEx desăre starea presei din România 2018/19
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:01 0:00
Link direct


Tabloul general al presei din România, din perioada 2018-2019, așa cum reiese dinraportul FreeEx, al organizației ActiveWatch, este departe de vestea îmbucurătoare a celui mai recent raport al „Reporteri fără frontiere”, că presa din România se situează deasupra SUA și a tuturor statelor est-europene, la capitolul libertate de exprimare.

„Singura explicație pentru această poziție rezonabilă în clasamentul global (47, deasupra presei din SUA – n.r.) ar fi că România nu e zonă de război și că nu avem jurnaliști uciși pentru că și-au făcut datoria. La noi, jurnaliștii onești și profesia, în ansamblul ei, sunt sabotate, de cele mai multe ori, chiar de foști jurnaliști care fie au intrat oficial în politică, fie trăiesc din alocația oferită de partide”, arată raportul FreeEx, lansat luni.

Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG