Linkuri accesibilitate

„Pride 2020” - o zi marcată în lumea întreagă, pe fundal de pandemie


Ambasada Statelor Unite la Moscova, 27 iunie 2020.

Pe 27 iunie s-a marcat Ziua Mondiala „Pride 2020” a comunității LGBT+, fără parade însă, în cele mai multe locuri, din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, în câteva orașe cum ar fi Berlin sau New York lumea a ieșit pe stradă, păstrând însă distanța sanitară și în cele mai multe cazuri, purtând mască de protecție.

Cu această ocazie, ambasadori și diplomați occidentali, începând cu cei ai Statelor Unite, au dresat un apel Rusiei să respecte drepturile minorităților sexuale, pentru că „respectul pentru valoarea oricărui individ” este stipulată și în Declarația Universală de Drepturilor Omului.

Londra, 27 iunie 2020
Londra, 27 iunie 2020

Totodată, în apelul diplomaților este deplâns faptul că în multe țări, autoritățile ignoră sau tolerează acte de discriminare și violență împotriva comunității LGBT+.
La Moscova, ambasadele Statelor Unite și Marii Britanii au arborat steagul în culorile curcubeului al mișcării LGBT, provocând criticile autorităților ruse care au atras atenția că acest gest violează o controversată lege inițiată de președintele Vladimir Putin și aliații săi care interzice promovarea formelor de viață „netradiționale”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG